Проста функція в Windows 10 підвищує швидкість роботи в два рази

Американська корпорація Microsoft завжди робила все, що тільки можна, щоб заробляти якомога більше коштів. Для цього вона в 2015 році випустила операційну систему Windows 10, за ліцензію для якої просять $ 200, причому в таку суму грошей обійдеться найдешевша з таких. Здавалося б, що за такі гроші програмне забезпечення повинно бути просто ідеальним в усіх відношеннях, однак на ділі це лише очікування, тоді як на дале багато власників комп’ютерів, планшетів, ноутбуків і інших електронних пристроїв час від часу стикаються з різного роду неполадками. Виражатися можуть такі як у раптових зависаниях, так і в вильоти окремих додатків при їх запуску після установки оновлень на «вінду».

У переважній більшості випадків в усьому винні розробники, які відповідають за операційну систему. Вони недостатньо відповідально підходять до питання тестування оновлень, в зв’язку з чим досить часто такі, вже після установки на комп’ютери користувачів, призводять до поломки тих чи інших функцій, в результаті чого, наприклад, сильно знижується загальна продуктивність, або ж просто знижується автономність. У всьому цьому звичайно ж немає нічого добре, але в Windows 10 є проста функція, яка підвищує швидкість роботи в два рази, причому настільки сильно, наскільки це взагалі можливо.

Справа в тому, що з плином часу, після установки десятків оновлень, якісь системні файли операційної системи можуть сильно пошкоджуватися, в зв’язку з чим потім при зверненні до таких операційна система може пригальмовувати, подвисать або навіть намертво зависати. Само собою, що на ділі так бути не повинно. Щоб повністю позбавитися від такої неполадки необхідно переустановити Windows 10, проте це досить складна процедура, якщо враховувати потім відновлення всіх додатків і файлів, тому вдаватися до неї найкраще тільки в самих крайніх випадках. На щастя, є інший спосіб спробувати вирішити неполадки.


Компанія Microsoft додала в десяту «вінду» спеціальну функцію під назвою «System File Checker», яку дуже легко використовувати. Для цього потрібно лише запустити додаток «Командний рядок», а потім, після цього, ввести в неї команду «sfc / scannow», натиснувши клавішу Enter на клавіатурі. Слідом за цим почнеться перевірка цілісності всіх файлів Windows 10, і якщо раптом будуть виявлені якісь неполадки, операційна система повинна буде сама їх усунути. Ця процедура зазвичай займає не більше однієї години, а всі зміни вступають в силу після перезавантаження ОС. Після такої, якщо були неполадки, вона може почати працювати до двох разів швидше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.