У Китаї стартував The International: найбільший кіберспортивний турнір по Dota 2

15 серпня почалася групова стадія найбільшого кіберспортивного турніру з однією з найпопулярніших багатокористувацьких ігор Dota 2: The International. Він проходить в китайському Шанхаї. Призовий фонд – рекордний: 18 команд поборються за більш ніж $ 32 млн. Приз за перше місце – $ 15 млн, за останнє – $ 82 000. Переможець визначиться 20 серпня. 

Турнір c 2011 проводить розробник Dota 2 – Valve. Першими переможцями стали гравці українського колективу Navi. Призовий фонд того турніру був в 30 разів менше нинішнього: всього $ 1 млн. 

У 2019 букмекери називають фаворитами китайські колективи Vici Gaming, PSG LGD, команди з Європи Team Secret і Team Liquid, а також колектив з Росії Virtus.pro. Поки прогнози експертів виправдовуються: після перших матчів PSG.LGD і Team Secret займають перші два рядки в групі A. Трохи відстає Team Liquid – вони примудрилися програти два рази. 

У групі B лідирують Virtus.pro, Fnatic та Vici Gaming. На п’яти їм наступають переможці минулорічного турніру OG, і ще українська команда Navi. 

На турнірі діє система «подвійного вильоту»: перші чотири команди з кожної групи потрапляють у верхню сітку плей-офф, інші – в нижню. Останні команди групової стадії вилітають, займаючи відповідно 17 і 18 місця. 

Відмінність між двома сітками – в числі матчів: у верхній грають за принципом Best of 3, тобто, мінімум дві гри. Програвши, команда опиняється в нижній сітці. Тут інші правила. Програвши перший матч, команда може остаточно вилетіти з турніру. Далі – ті ж правила, що нагорі. У фіналі виявляються переможці верхньої і нижньої сіток. Формат останнього протистояння – Best of 5. Це мінімум три гри. 

Великий фінал пройде на Merсedes-Arena в Шанхаї 20 серпня. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.