Apple все-таки купує модемний підрозділ Intel

Чутки підтвердилися: Apple офіційно купує підрозділ Intel, що займається розробкою мобільних 5G-модемів.

Сума угоди орієнтовно становить 1 млрд доларів. Тепер близько 2200 співробітників Intel перейдуть під крило Apple. 

Таким чином, купертіновці заволодіють більше 17 000 патентів для бездротових технологій Intel. Серед них як протоколи стільникового зв’язку, так і архітектура багатьох фірмових модемів. При цьому, Intel зберігає повне право далі розробляти модеми для пристроїв, які не є смартфонами: ПК, ноутбуків, автомобілів з розумними системами управління та інших гаджетів інтернету речей.

Представники обох корпорацій поділилися думками про покупку. Ось що розповів старший віце-президент Apple з апаратних технологій Джонні Сроуджі:

Ми працюємо з Intel протягом багатьох років і знаємо, що ця команда розділяє пристрасть Apple до розробки технологій, що забезпечують кращий досвід у світі для наших користувачів.

Свою точку зору висловив і генеральний директор Intel Боб Свон.

Ця угода дозволить нашій компанії зосередитися на розробці технологій для мереж 5G, не втративши при цьому важливу інтелектуальну власність. 

Остаточне завершення покупки повинно відбутися в кінці четвертого кварталу поточного року. Її підсумки, умови і терміни можуть бути змінені. Крім того, договір буде перевірений відповідними регулюючими органами США на предмет фінансової та юридичної чистоти, правильності та законності.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.