США дозволили компаніям вести бізнес з Huawei

Адміністрація президента США Дональда Трампа пом’якшила обмеження на співпрацю американського бізнесу з китайською компанією Huawei. Про це пише авторитетне видання Financial Times з посиланням на свої джерела з Білого дому.

Глава міністерства торгівлі США Уілбур Росс заявив, що заборона на продаж американськими компаніями свого телекомунікаційного обладнання китайському виробникові буде застосовуватися лише в тому випадку, коли це загрожує національній безпеці.  

Для реалізації директиви президента, про яку було оголошено на саміті G20 в Осаці два тижні тому, міністерство торгівлі видасть ліцензії на продаж тієї продукції, яка не загрожує національній безпеці США.

Два тижні тому президент США повідомив, що Вашингтон і Пекін уклали перемир’я після зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном на саміті G20 в Осаці. Однак, Huawei все ще залишається в чорному списку: для ведення бізнесу з ним американським компаніям потрібно буде отримувати ліцензію. 

Яким буде термін видачі ліцензій, Росс не уточнив. Пом’якшення обмежень буде діяти «протягом обмеженого періоду часу». Імовірно, США можуть знову посилити своє ставлення до Huawei, якщо в переговорах з Китаєм не буде прогресу.

У травні цього року президент Трамп оголосив, що американські компанії повинні ліцензувати експортні поставки для продажу своєї продукції Huawei. Тоді Міністерство торгівлі США додало китайську корпорацію в «чорний список», після чого з неї неодноразово призупиняли відносини GoogleMicrosoft і багато інших. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.