Чим відрізняються Xiaomi Mi Band 4 і Xiaomi Mi Smart Band 4

Минулого тижня на території Китаю нарешті представили спортивний браслет Xiaomi Mi Band 4, який отримав масу особливостей, починаючи від кольорового екрану і закінчуючи підтримкою голосового управління. Цей наручний гаджет швидко став хітом серед покупців, а його продажу на місцевому китайському ринку вже почалися, причому купити собі цей гаджет можна за 169 юанів, що становить всього 800 гривень. Втім, даний фітнес-трекер анонсували вже і в Україні, але під іншою назвою – Xiaomi Mi Smart Band 4. У зв’язку з цим багато людей задаються питанням про те, чим вони відрізняються один від одного.

Нагадаємо, що офіційні продажі міжнародної версії спортивного браслета стартують в Україні вже 9 липня 2019 року, а купити цей наручний гаджет стане можливим за 1400 гривень. Виходить, що обидва трекера відрізняються один від одного за ціною майже в два рази, що, безумовно, говорить про те, що вони чимось відрізняються один від одного. Втім, насправді це дуже велика помилка. Справа в тому, що компанія Xiaomi ось уже як кілька років практикує використання різних назв для однакових пристроїв, тобто в Китаї вони називаються так, в в Європі та інших країнах – зовсім по-іншому.

Спортивні браслети Xiaomi Mi Band 4 і Xiaomi Mi Smart Band 4 є абсолютно ідентичними у всьому, крім хіба що написів на упаковці, тому що в міжнародній версії вони будуть зроблені англійською мовою, тоді як в китайкою, що цілком очевидно, на китайській мові. В іншому, абсолютно ніякої різниці в цих моделях немає, тому що вони обидві за замовчуванням в базових версіях не містять в собі навіть чіпа NFC. Наявність такого заяву тільки для китайської версії, але вона вийде на ринок лише через кілька тижнів або місяців – точних даних на цей рахунок поки що немає.

Локалізація браслета на українську мову, або ж інший, здійснюється дуже просто – потрібно його включити і підключити до смартфону, після чого трекер сам оновить прошивку, а для цього потрібно натиснути всього кілька кнопок в додатку Mi Fit, доступному для Android і iOS. Як тільки це виявиться зроблено, він почне показувати всю інформацію тією мовою, який вибере сам користувач, а таких є більше двох десятків. Різниця в ціні між Xiaomi Mi Band 4 і Xiaomi Mi Smart Band 4 обумовлена ​​тим, що в вартість міжнародної моделі закладені численні мита, збори та податки, а ще вона пройшла додаткові сертифікації. Все це закладено в цінник, тому міжнародна модель в Україні коштує 1400 гривень, тоді як в Китаї купити регіональну версію браслета можна майже вдвічі дешевше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.