Xiaomi, Vivo і Oppo тестують операційну систему Huawei

За повідомленнями видання China Global Times, Huawei почала інтенсивно тестувати свою операційну систему HongMeng з інтернет-гігантами і вітчизняними постачальниками смартфонів. Джерело також підтвердив, що нова система буде запущена в Китаї в найближчі кілька місяців.

До тестування ОС приєдналися Tencent, Xiaomi, Oppo і Vivo. Представник однієї з компаній в свою чергу зробив заяву про те, що HongMeng «швидше Android на 60%», однак, відмовився дати подальший коментар. На даний момент невідомо, чи будуть виробники використовувати в своїх пристроях «китайську альтернативу Android».

Крім цього, повідомляється про появу операційної системи в Huawei Mate 30 цієї осені, однак, Global Times також посилається на Huawei P40 в якості альтернативи. Раніше повідомлялося, що HongMeng розроблялася п’ять років і вийде на міжнародний ринок в 2020 році.

Тим часом, Google разом з Apple розглядають варіанти виробництва продукції і компонентів за межами Китаю, щоб обійти стороною санкції США і відповідної реакції Китаю. У повідомленні говориться, що у Apple є «резервний план» на випадок, якщо торгова війна між США і Китаєм вийде з-під контролю.

У Китаї, де сервіси Google заблоковані, Huawei вже використовує версію Android з відкритим вихідним кодом. Від співпраці з китайською компанією також відмовилися Intel, Qualcomm, ARM, Microsoft та інші виробники.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.