Huawei спільно з Audi і Toyota розробляє самоврядні автомобілі

Згідно з даними Financial Times, Huawei веде розробки зі створення автономного автомобіля. Випуск першого транспортного засобу запланований на 2021 рік.

Головний стратегічний розробник Huawei Денг Веншуан розповів, що компанія тестує свої розробки на європейських заводах Audi, Toyota Motor і китайських Beijing New Energy Automobile і Changan Automobile.

Ми працюємо разом, щоб отримати автомобіль, який з’явиться в 2021 або 2022 році і буде використовувати ці компоненти [автономного водіння]. Це буде не тільки в Китаї, але і в Європі.

За словами Данга, Китай буде в авангарді світової автономної автомобільної промисловості, коли він почне розвиватися в 2021 і 2022 роках, через розміри і динамічність свого ринку.

Відповідаючи на питання, автомобіль чийого виробництва швидше з’явиться на ринку, він відповів наступне:

З точки зору переходу на підключений або самоврядний автомобіль, китайські виробники автомобілів рухаються швидше.

Huawei на даний момент знаходиться в центрі політичної і торговельної війни між США і Китаєм. Раніше президент США Дональд Трамп заборонив американським компаніям співпрацювати з Huawei, санкції набудуть чинності в кінці серпня.

Ця одна з ключових проблем, яка підштовхнула Huawei вийти за рамки своєї традиційної галузі телекомунікаційного устаткування і спробувати охопити інші ринки, в тому числі, штучний інтелект.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.