Прихована настройка в Windows 10 підвищує швидкість роботи в два і більше разів

Сотні мільйонів людей по всьому світу активно використовують комп’ютери на базі операційної системи Windows 10, яка зараз є найпопулярнішою і відомою в своєму класі, а причин у такого стану справ неймовірно багато. Проблема тільки в тому, що хоч Microsoft і випускала великі апдейти для даної платформи протягом чотирьох років, але від безлічі неприємних особливостей ця ОС так і не позбулася. Більш того, процес правильного налаштування комп’ютера став ще більш заплутаним, нехай це програмне забезпечення і працює безпосередньо прямо «з коробки», але дуже часто це призводить до повільної роботи електронного пристрою.

Для того, щоб нічого такого не відбувалося, потрібно відразу після установки Windows 10, або ж після покупки будь-якого електронного пристрою на її базі, упевнитися в тому, що ці програми працює коректно. Зробити це досить просто. Справа в тому, що за замовчуванням десята «вінда» віддає пріоритет таким програмам, які працюють у фоновому режимі. Наприклад, якщо здійснюється працюючи з будь-яким складним 3D-об’єктом у графічному редакторі, коли потрібна максимальна потужність, а ОС почне оновлюватися, все почне гальмувати, що знизить загальну продуктивність.

Операційна система може в будь-який момент часу почати шукати віруси, запустити дефрагментацію диска, або ж зробити щось ще, на що підуть значні ресурси комп’ютера, планшета, ноутбука, моноблока або будь-якого іншого гаджета, який працює на базі Windows 10. Для того , щоб нічого такого не відбувалося, потрібно вибрати програму «Мій комп’ютер» через меню «Пуск», після чого натиснути на нього правою великої миші і вибрати варіант «Властивості», після чого відкрити меню «Додаткові параметри системи» і перейти в «Налаштування» всередині розділ а «Продуктивність». Якщо все було зроблено правильно, слід перейти в розділ «Додатково».

Тут можна побачити налаштування «Оптимізувати роботу», і її обов’язково потрібно переставити в положення «програм», тому що в ряді випадків з якихось невідомих причин в Windows 10 за замовчуванням встановлений варіант «служб, що працюють у фоновому режимі». Після цього потрібно зберегти настройки і перезавантажити електронний пристрій. Якщо все було зроблено правильно, швидкість роботи всієї ОС може зрости в два і більше разів, а відчути цю різницю абсолютно точно стане можливим без будь-яких складнощів, тому що комп’ютер перестане несподівано пригальмовувати.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.