Чи варто розміщувати сайт на зарубіжному хостингу?

Все більше власників сайтів віддають перевагу закордонним хостерам. Ми зі спеціалістами хостинг-провайдера https://ukraine.com.ua/ вирішили розібратися, у чому ж популярність хостингів за кордоном.

Міфи про закордонні хостери

Іноземні хостинги перестали бути дивиною, але вони все ще асоціюються в українців з деякими міфами. Одна з головних оман — менша вартість. Ще кілька років тому сума оплати послуг українських та закордонних хостерів була приблизно однаковою, але через подорожчання долара оренда європейського або американського хостингу стала істотно дорожче.

 

Ще одним помилковим уявленням є отримання необмеженого трафіку для клієнтів іноземних платформ. Дійсно, закордонні хостинг-провайдери можуть надавати послуги з необмеженим трафіком, але тільки в тому випадку, якщо фірма має у власності широкосмуговий доступ в інтернет.

 

Якщо бажаєте віддати перевагу закордонним провайдерам, то для початку вивчіть їх плюси та мінуси.

Переваги закордонних хостингів

  • Першим плюсом є висока якість обслуговування. Так, більшість американських хостингів не прагнуть продавати чужу потужність під своїм брендом, а використовують власне обладнання. Завдяки цьому представники служби технічної підтримки допомагають з вирішенням виникаючих проблем в найкоротший термін.
  • Друга перевага — застосування сучасного обладнання. На вітчизняному ринку інновації з’являються з певними затримками. Тому при підключенні до західних хостингів клієнти отримують більше можливостей.
  • Третій плюс — надання тарифних планів без жорсткої градації. Базовий пакет мало чим відрізняється за ціною від повного, тому за невелику надбавку клієнти отримують додаткові бонуси.

Недоліки зарубіжних хостингів

Послуги європейських або американських хостерів мають і свої мінуси:

  • Найголовнішим недоліком є ​​мовний бар’єр. Навіть якщо ви непогано володієте англійською, працювати зі спеціалізованими термінами буде вкрай важко. Через невірно перекладене слово з правил користування платформою у вас можуть виникнути проблеми з використанням хостингу або окремих його функцій. До того ж представники служби технічної підтримки навряд чи будуть допомагати українською або російською мовою, що теж вкрай незручно.
  • Ще один мінус — необхідність мати в наявності банківську карту з міжнародним рахунком або аккаунт в системі Paypal.
  • Третій недолік— відстань. Якщо ви створюєте сайт для американських або європейських користувачів, то звичайно краще вибрати послуги іноземного хостера. Але якщо цільовою аудиторією є українці або жителі інших країн колишнього СНД , то розташування на віддаленому сервері може збільшувати час відгуку.

 

Оцінивши всі переваги та недоліки, ви зрозумієте, який хостинг найкраще підходить для конкретного сайту — український чи закордонний. Однак існує відмінна альтернатива — орендувати сервер за кордоном, але в українського хостера. Для цього можете скористатися послугами хостингу Ukraine, який дозволяє розміщувати ресурси на території Європи або США, але надає російськомовний інтерфейс та технічну підтримку.

 

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.