Альтернатива Android від Huawei буде випущена восени

Глава Huawei Consumer Business Group Річард Ю розповів, що компанія планує випустити власну операційну систему восени цього року. Вона замінить Android в пристроях бренду.

У березні топ-менеджер вже підтверджував в інтерв’ю Die Welt, що існує резервний варіант на випадок, якщо Huawei не зможе використовувати Android з якої-небудь причини. 16 травня Міністерство торгівлі США заборонило американським компаніям, в тому числі власнику Android в особі Google, поставляти свою продукцію Huawei і її дочірнім юридичним особам.

Хоча санкції заморожені до середини серпня і згодом можуть бути скасовані, Huawei не відмовляється від власної ОС, яка розробляється протягом як мінімум трьох років. Універсальна система під імовірною назвою Hongmeng зможе працювати на смартфонах, комп’ютерах, телевізорах, носимих пристроях та інших продуктах. 

Заявлена ​​підтримка Android- та веб-додатків. Невідомо, чи скористається Huawei проектом AOSP з відкритим вихідним кодом без ліцензії Google, або побудує операційну систему на іншій базі з впровадженням середовища виконання Android-додатків.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.