Microsoft припинить співпрацю з Huawei

Компанія Microsoft припинить співпрацю з Huawei в сегментах споживчої електроніки і b2b-рішень у зв’язку з її внесенням в «чорний» список юридичних осіб. 

Американська корпорація 20 травня направила відповідні листи до своїх представництв у різних країнах. Як стверджує джерело, всі комунікації представництв з Huawei тепер повинні йти через штаб-квартиру Microsoft.

У споживчому сегменті Huawei використовує операційну систему Windows в своїх ноутбуках, а в b2b – софт Microsoft у серверах і рішеннях для зберігання даних, а також сервісі Huawei Cloud.

Видання зазначає, що для Huawei це не дуже великий ризик. Компанія вийшла на ринок ноутбуків тільки в 2017 році, пообіцявши протягом п’яти років обійти Apple, Lenovo і HP. Huawei не розкриває дані про продажі ноутбуків, включаючи їх в розділ споживчої електроніки поряд зі смартфонами, планшетами та носимими пристроями – його виручка за підсумками минулого року досягла близько 50 млрд доларів.

До цього бойкот китайської компанії оголосили Google, Qualcomm, Intel, Broadcom та інші американські виробники програмного забезпечення і мікрочіпів.

Вчора, 21 травня, стало відомо про 90-денну відстрочку заборони на імпорт щодо китайської компанії в США. За цей термін будуть завершені поставки раніше оформлених замовлень, а американські оператори знайдуть заміну телекомунікаційному обладнанню Huawei

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.