Трамп ввів надзвичайний стан в США, щоб заборонити обладнання Huawei

Адміністрація президента США Дональда Трампа заборонила китайській компанії Huawei Technologies закуповувати технології американських виробників без спеціального дозволу, так і реалізовувати власне технологічне обладнання в США.

Huawei звинувачують у наданні заборонених фінансових послуг Ірану в обхід американських санкцій, а також спробі перешкоджати розслідуванню цих порушень. Крім того, влада США вважає, що китайське обладнання може бути використано для шпигунства.

Разом з Huawei в «чорний список» потраплять ще 70 компаній, які пов’язані з китайським виробником. Для реалізації заходів Трампу довелося ввести в країні режим надзвичайного стану “у зв’язку з погрозами інформаційних технологій».

Представники китайської компанії випустили заяву, в якій назвали обмеження «безцеремонним посяганням на права Huawei». Проте, виробник висловив готовність контактувати з урядом США.

У минулому році схожі санкції були накладені на іншу компанію з Китаю – ZTE. Вона також була замішана в стосунках з Іраном, поставляючи в країну американські девайси і технології. За словами джерел, через заборону працювати на великому американському ринку, ZTE розглядала можливість продажу мобільного бізнесу.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.