Asus ZenFone 6: без фронтальної камери, але з селфі-режимом

На презентації в іспанській Валенсії компанія Asus презентувала свій новий флагман – ZenFone 6. Хоча на перший погляд смартфон мало чим відрізняється від конкурентів, йому все ж є чим здивувати.

Технічні характеристики Asus ZenFone 6:

  • Габарити : 159,1 × 75,44 × 9,2 мм, 190 г
  • Дисплей : 6,4 “, 2340 × 1080, IPS, Corning Gorilla Glass 6
  • Процесор : 8-ядерний Qualcomm Snapdragon 855, 2,84 ГГц, Adreno 640
  • Пам’ять : до 8 ГБ оперативної LPDDR4X, до 256 ГБ постійної UFS 2.1, слот для microSD
  • Камера : 48 + 13 Мп, f / 1,79 + f / 2,4 (основна подвійна)
  • Батарея : 5000 мАг, Quick Charge 4.0
  • ОС : Android 9 Pie, ZenUI 6
  • Зв’язок : USB Type-C, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS, LTE, Dual SIM, NFC, джек для навушників

Фронтальна камера не зазначена в специфікаціях через її відсутність: тут використовується відкидний механізм основного модуля. При запуску селфі-режиму він перевертається із задньої панелі. Можна вручну управляти кутом нахилу камери з кроком в 2 градуси. Asus протестувала надійність: механізм витримав 100 000 ітерацій відкриття / закриття.

Камера вміє записувати відео з роздільною здатністю 4К при 60 к / с або 720p при 480 к / с, є електронна стабілізація, лазерний автофокус і HDR +. У нічному режимі камера робить 16 фото з різними настройками і об’єднує їх в одне зображення.

Через відсутність необхідності шукати місце для селфі-камери, вдалося домогтися співвідношення площі дисплея NanoEdge до передньої панелі в 92%. Asus заявляє про повну підтримку колірного діапазону DCI-P3. Обрамляє корпус рамка з алюмінію, ззаду – сендвіч-панель зі скла і металу.

Ємність акумулятора становить 5000 мАг: на думку компанії, час автономної роботи є найчутливішим моментом для користувачів. Час зарядки зменшено завдяки підтримці технології Quick Charge 4.0. Ще від батареї смартфона можна заряджати та інші пристрої через USB Type-C.

Нова версія ZenUI 6 продовжує ідею мінімального втручання в дизайн системи. Оболонка обзавелася новими анімаціями і оптимізаціями «під капотом». Остання версія системи OptiFlex прискорює запуск часто використовуваних додатків, а режим Private Listening відтворює всі голосові повідомлення, включаючи відповіді «Google Асистента», тільки через голосовий динамік.

На корпусі є смарт-клавіша, на натискання якої можна налаштувати дії, в тому числі виклик «Асистента». Можна відключати звук, робити скріншот, відкривати камеру або запускати ліхтарик. Є стереодинаміки, в комплекті навушники ASUS ZenEar Pro.

Asus обіцяє надати власникам ZenFone 6 доступ до попередньої версії Android 10 Q, в майбутньому смартфон також отримає оновлення до Android R.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.