Нова операційна система Kirin OS від Huawei зможе знищити android

Щоб використовувати будь-яке «залізо», будь то смартфон або комп’ютер, на нього обов’язково повинна бути встановлена ​​якась операційна система, і саме від неї залежить, наскільки зручним у використанні виявиться електронний гаджет. Уже в недалекому майбутньому найпопулярнішою платформою для мобільних пристроїв може стати Kirin OS, тобто нова операційна система, яка була створена компанією Huawei в якості «вбивці» звичного всім Android, встановленого зараз на 3/4 від загального числа смартфонів.

Як повідомив глава мобільного підрозділу компанії Huawei Ю Чендун в інтерв’ю журналістам, фірмова операційна система Kirin OS створюється з 2012 року, тобто її розробка ведеться ось уже як більш семи років, за які розробникам вдалося досягти дуже хороших результатів. Повідомляється, що при необхідності китайська корпорація готова вже зараз випустити свій новий ПО на ринок, але в 2019 році вона не стане цього робити без необхідності. Під цими словами розуміються санкції з боку США.

Справа в тому, що уряд Сполучених Штатів розглядає можливість введення різних санкцій проти Huawei через підозри в тому, що її продукція стежить за користувачами і передає всі дані китайському уряду. Нова операційна система в особі Kirin OS вийде на ринок в нинішньому році тільки якщо Google змусять заборонити своєму китайському партнеру використовувати Android. Відомо, що встановлено останню версію засноване на Linux, тобто воно не має нічого спільного з «зеленим роботом».

Ряд джерел в соцмережі Weibo повідомляють, що операційна система Kirin OS позбавлена ​​всіх недоліків, які зараз можна зустріти в Android. Вона може похвалитися надійною системою безпеки, низькими потребами за частиною технічного оснащення смартфона, стильним зовнішнім виглядом, а також, крім того, широкими функціональними можливостями. Крім того, нова ОС здатна оновлюватися в один момент часу відразу для всіх смартфонів Huawei, що полегшить працю розробників і дозволить продовжити термін підтримки мобільних пристроїв до 4 – 5 років.

Якщо все піде за планом, «вбивця» Android вийде на ринок вже в 2020 році.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.