Apple пояснила, чому видалила з App Store додатки для батьківського контролю

Apple відповіла на звинувачення в просуванні власного додатка «Екранний час» шляхом видалення сторонніх схожих рішень з App Store. На думку компанії, останні використовували одну з технологій в обхід політики магазину.

Дослідження ситуації випустила The New York Times. Як пише видання, за останній рік Apple видалила 11 із 17 найбільш завантажуваних додатків для відстеження екранного часу і батьківського контролю.

У деяких випадках власник App Store вимагав від розробників видаляти окремі функції, пов’язані з контролем батьками пристроїв дітей, зі своїх продуктів. «Лабораторія Касперського» поскаржилася до Федеральної антимонопольної служби за вимогу виключити з Kaspersky Safe Kids дві ключові функції, хоча в App Store сервіс присутній уже три роки.

У заяві Apple ідеться, що віддалені програми використовували технологію Mobile Device Management, використання якої на пристрої приватного користувача є порушенням політик App Store у сфері безпеки і конфіденційності.

MDM надає сторонній контроль і доступ до пристрою, а також до найважливішої інформації, яка містить розташування користувача, сценарії використання програми, доступ до електронної пошти, камери та історії перегляду сторінок в інтернеті.

Apple також розповіла, що дала розробникам 30 днів на випуск оновлень з віддаленим доступом MDM. Ті програми, які не виконали вимоги, були виключені з магазину.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.