iPad Pro на iOS 13 отримали підтримку мишки і повноцінний файловий менеджер

Ось уже як кілька років поспіль компанія Apple говорить про те, що iPad Pro здатний замінити комп’ютер, проте на ділі все це не більше ніж гучні слова. Нехай в даний час можливості подібних планшетів і досить широкі, але через обмеження на рівні ПО користувачам доводиться відчувати масу незручностей, і операційна система iOS 13 позбудеться більшої їх частини. Сьогодні, 24 квітня 2019 року, стало відомо про те, що новітнє програмне забезпечення від «яблучної» корпорації принесе з собою два вкрай важливих нововведення.

Ресурси 9to5Mac і MacStories запевняють, що операційна система IOS 13 насправді перетворить планшети Apple в повноцінні комп’ютери. Користувачі зможуть підключити до них повноцінну комп’ютерну мишку. За рахунок цього з’явиться можливість використовувати курсор миші в будь-яких програмах і іграх, а це виведе досвід використання подібних пристроїв на абсолютно новий рівень, тому що з’явиться можливість з підвищеною зручністю працювати з текстом, використовувати правий клік миші в браузері і виконувати масу інших дій.

Джерела не уточнюють, про які саме мишки йдеться. Не виключено, що Apple дозволить використовувати тільки бездротові, що працюють по Bluetooth, але цілком може статися й так, що «яблучна» корпорація запровадить підтримку провідних мишок, які будуть підключатися через інтерфейс USB Type-C в iPad Pro, або ж через перехідник. Також, як стало відомо, операційна система iOS 13 гарантовано принесе з собою повноцінний файловий менеджер, який дозволить працювати із зовнішніми накопичувачами і картами пам’яті.

Зараз вся робота з ними зводиться до користування послугою «Фото», і це жахливо незручно. Спеціальні API в новій операційній системі дозволять зробити так, щоб iPad Pro з інтерфейсом USB Type-C отримали підтримку зовнішніх накопичувачів. Для їх використання буде потрібно запустити будь-яку потрібну програму, і відразу ж працювати з будь-якими даними на жорсткому диску або ж карті пам’яті. Можна буде слухати музику, дивитися фотографії і відео, перейменовувати файли, або ж просто передавати дані з накопичувача у зовнішнє хмарне сховище. Офіційна презентація iOS 13 трапиться на початку червня в рамках виставки WWDC 2019, де Apple сама розповість про всі ці нововведення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.