Технічні характеристики Sony PlayStation 5 здивують всіх фанатів консолі

Мільйони людей по всьому світу мріють про те, щоб купити собі ігрову приставку Sony PlayStation 5, до появи якої на полицях магазинів ще щонайменше один рік, але вже зараз відомо, яке саме «залізо» отримає майбутня новинка. Сьогодні, 23 квітня 2019 року, надійне джерело розкрив технічні характеристики даної консолі, і вони абсолютно точно повалений всіх покупців в шок, тому що ніхто не очікує нічого подібного. Практично всі оснащення в PS5 буде від компанії AMD.

Повідомляється, що основою приставки стане ще неанонсовані офіційно процесор AMD Ryzen 3600G, який повинні представити в найближчі кілька місяців. Відомо, що це 7-нм чіпсет CPU, що забезпечує флагманську продуктивність. Даний процесор для простих покупців буде коштувати близько $ 220, але оскільки Sony зробила дуже велике замовлення на нього, для PlayStation 5 він буде обходитися значно дешевше. Це дозволить знизити собівартість консолі, а значить зробити її більш доступною для всіх покупців.

Тактова частота в цьому восьмиядерний процесор буде перебувати на рівні 3,2 – 4,0 ГГц, і він виявиться могутніше навіть Core i9 останнього покоління від компанії Intel. Таким чином, по суті, Sony PlayStation 5 отримає саме передове технічне оснащення на момент свого виходу на ринок, що гарантовано повалить всіх покупців в шок. Дана інформація повністю підтверджує слава одного із співробітників японської Sony, який заявив про те, що загальна потужність приставки наступного покоління виявиться на рівні 14 терафлопс.

Головне питання в тому, яким чином компанія-виробник зможе укластися в бюджет в розмірі $ 500, адже в Sony PlayStation 5 потрібно встановити ще пам’ять SSD, потужну відеокарту, оперативну пам’ять, а також ряд інших елементів, доповнивши все це хорошим охолодженням. Є всі підстави вважати, що перший час дана консоль буде продаватися собі в збиток, а відшкодувати всі витрати виробник зможе на відеоіграх, підписка та аксесуарах, які також будуть доступні для покупки всім бажаючим.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.