Connect with us

MOBILZONE

Система розпізнавання по обличчю в Galaxy S10 ненадійна

Опубліковано

Її можна обдурити за допомогою фотографії або відео з власником смартфона, а також просто схожу людину

Galaxy S10, ймовірно, кращий на поточний момент Android-смартфон на планеті, але варто бути гранично обережним, використовуючи його вкрай ненадійну систему розпізнавання по обличчю. Справа в тому, що її можна дуже легко обдурити за допомогою фото, відео і навіть схожих на вас людей.

Флагманські смартфони Samsung і раніше відрізнялися слабким захистом функції сканування по обличчю, про що попереджав сам виробник. А все тому, що на відміну від того ж iPhone з Face ID, південнокорейський гігант для цих цілей використовує звичайну фронтальну камеру і відповідний софт. Була надія на те, що ситуація зміниться з виходом Galaxy S10, але спосіб розблокування залишився колишнім.

Перевірка надійності сканера особи в Galaxy S10, поряд з випробуванням на міцність і розбиранням, цікавило багатьох найбільше. Видання The Verge і YouTube-блогер Льюїс Хілсентегер (Lewis Hilsenteger) з Unbox Therapy змогли перехитрити технологію розпізнавання по обличчю за допомогою відео, відтвореного на іншому смартфоні. При цьому Льюїсу не завадило навіть те, що екран пристрою, на якому було запущено відео, неабияк забруднений відбитками пальців.


Італійський ресурс SmartWorld також зміг обдурити Galaxy S10, але вже статичним зображенням з іншого смартфона.


Найцікавіше, що вам, можливо, навіть не знадобиться фотографія власника Galaxy S10, щоб його розблокувати. Дослідник додатків Джейн Манчун Вонг (Jane Manchun Wong) похвалилася на своїй сторінці в Twitter, що легко зняла блокування з новенького Galaxy S10 + її брата, просто піднісши апарат до свого обличчя. Більш того, це спрацювало навіть із закритими очима. Тобто подібності між братом і сестрою виявилося досить, щоб перехитрити пристрій.

Таким чином, розблокування по обличчю продовжує залишатися самим небезпечним способом захисту смартфонів, це визнають і самі виробники. Виняток поки становить технологія Face ID від Apple. Що стосується останніх флагманів Samsung, то краще покладатися на ультразвуковий сканер відбитків пальців, він більш надійний.

Facebook Comments

MOBILZONE

Дешевий монітор Redmi A27Q 2025 надійшов у продаж

Опубліковано

Дешевий монітор Redmi A27Q 2025 надійшов у продаж

У Китаї стартував продаж нового монітора Redmi A27Q 2025. Це не ігрова модель, але з підвищеною до 100 Гц частотою оновлення. Роздільна здатність панелі IPS становить 2560 х 1440 пікселів, значення DeltaE – менше 2 одиниць. Забезпечує охоплення 95% колірного простору DCI-P3.

Redmi A27Q 2025 отримав досить просту підставку, що дозволяє змінювати лише кут нахилу екрану, але є можливість використання сторонньої підставки з кріпленням VESA. Порти підключення джерела відеосигналу – DP1.4 і HDMI. Творці наголошують на тонкій рамці екрану.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Штрафи для ухилянтів переглянули: що загрожує за неявку до ТЦК

Опубліковано

Штрафи для ухилянтів переглянули: що загрожує за неявку до ТЦК

Для військовозобов’язаних, котрі порушують правила військового обліку та не оновили власні дані під час визначеного періоду, розмір штрафів буде переглянуто повторно.

Наразі ВР працює над внесенням змін до відповідного законопроєкту, якими пропонується карати порушників мобілізаційного законодавства. Про це повідомив представник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов.

«Найбільші штрафи пропонуються від 17 тис. грн до 25,5 тис. грн. Такі штрафи рекомендовано накладати на фізичних осіб» – каже Олександр Бакумов.

Він вважає, що штрафи у розмірі 200 тисяч гривень є завеликими й неактуальними.

«Основна мета штрафів – дисциплінувати громадян і взяти їх на військовий облік» – сказав Бакумов

Про механізм стягнення штрафу та наслідки несплати розповів адвокат Микола Максимов, який особливо добре розбирається в питаннях мобілізації.

«Зараз працює тільки один механізм, а саме у разі вчинення військовозобов’язаним протиправних дій, ТЦК буде складати протокол про адміністративну відповідальність. Протокол буде направлено до суду, який вирішуватиме питання про притягнення особи до відповідальності та накладення штрафу. У разі не сплати штрафу, діло передається державному виконавцю, після чого він накладає обмеження на банківські картки та арешт на майно ухилянта.» – сказав Микола Максимов.

Також адвокат додав, що закон про збільшення штрафів до 17 000 гривень ще не прийнятий, але його уже подали у Верховну Раду і мало варіантів того, що депутати не проголосують за нього.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

На ВЛК викликатимуть окремою повісткою: що відомо

Опубліковано

На ВЛК викликатимуть окремою повісткою: що відомо

Після того, як військовозобов’язаний оновить свої дані через електронний кабінет, він має отримати відповідну повістку на проходження ВЛК.

Про це повідомив представник Генерального штабу ЗСУ Юрій Глущенков.

“Якщо військовозобов’язаний отримав повістку, то це не означає що він має пройти зразу і ВЛК. Для проходження ВЛК надсилається відповідна повістка-запрошення, окремо.”, – сказав Грущенков.

Щодо колишньої категорії «обмежено придатних» до служби, яка наразі в реєстрі відсутня, представник Генштабу зазначив, що найближчим часом з’явиться відповідний наказ Міноборони, який роз’яснить зміни про статус цієї категорії осіб та про зміни в роботі ВЛК.

Нагадуємо, що з 18 травня всі військовозобов’язані матимуть 60 днів, щоб оновити поточну адресу проживання, контактну інформацію та інші військово-облікові дані. Зробити це можна у ТЦК, ЦНАПі або через електронний кабінет.

Також читайте:

Хто не отримає відстрочку від мобілізації.

Чи можлива примусова депортація чоловіків з-за кордону.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.