Названі найбезпечніші для здоров’я смартфони

Німецька федеральна служба з захисту від радіації склала рейтинг смартфонів з найнижчим рівнем випромінювання. У теорії вони більш безпечні для здоров’я і з меншим ступенем ймовірності можуть спровокувати рак мозку і інші захворювання.

Найбезпечнішою була визнана модель Galaxy Note 8 з випромінюванням 0,17 вата на кілограм. Такий же показник у ZTE Axon Elite, а у LG G7 і Samsung Galaxy A8 випромінювання трохи більше – 0,24 вата на кілограм. Примітно, що в рейтингу домінують пристрої Samsung – вони займають 8 з 18 позицій. Смартфонів Apple немає ні в цьому рейтингу, ні в числі пристроїв з найбільшим рівнем випромінювання, які можуть вважатися потенційно небезпечними для здоров’я.

Питомий коефіцієнт поглинання (англ. Specific Absorption Rate – SAR) електромагнітної енергії – показник, що визначає енергію електромагнітного поля, що поглинається в тканинах тіла людини за одну секунду. Максимально допустиме значення SAR для смартфонів в країнах Євросоюзу становить 2 вати на кілограм. У США більш суворі вимоги – 1,6 вата на кілограм, а в Україні використовується своя система вимірювання випромінюваної потужності – у ВАТ на квадратний сантиметр.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.