Samsung спрогнозувала зниження прибутку в 2019 році

Samsung попередила про зниження прибутку в 2019 році, що пов’язано з низьким попитом на чіпи пам’яті компанії. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Чіпи південнокорейського виробника використовуються в смартфонах більшості великих виробників смартфонів, у тому числі Apple та Huawei. На даний момент, саме чіпи і процесори становлять близько 72% загального прибутку компанії.

Також, Samsung розповіла, що операційний прибуток за четвертий квартал 2018 року склав 10,8 трлн вон (~ 9,7 млрд доларів), – це відповідає оцінкам корпорації, зробленим раніше в цьому місяці. Незважаючи на це, дохід за три місяці впав на 10% до 59,3 трлн вон (~ 53,1 млрд доларів).

Інвестори припускають відновлення прибутку Samsung в другій половині 2019 року. Цьому можуть посприяти продажі нових чіпів вбудованої пам’яті, розгортання технології 5G і запуск прийдешніх пристроїв: лінійки Galaxy S  і складного смартфона Galaxy F .

На думку аналітиків, проблеми виробників електроніки пов’язані з торговою напруженістю між США і Китаєм. Прогнози з виручки за 2018 рік також знизила Apple, а LG розповіла про падіння операційного прибутку майже в п’ять разів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.