NVIDIA визнала наявність бракованих GeForce RTX 2080 Ti

Через кілька днів після появи у продажу флагманських відеокарт GeForce RTX 2080 Ti покупці несподівано зіткнулися з дивною поведінкою новинок. Виникаючі на екрані артефакти і BSOD породили масу запитів в технічну підтримку вендора, але NVIDIA спочатку ситуацію не коментувала. Сьогодні представники компанії опублікували офіційне пояснення того, що сталося.

У своєму пості на офіційному форумі NVIDIA виробник визнав наявність браку цілої партії GPU і повідомив про хід технічного розслідування. Згідно з офіційною версією, проблемні відеокарти були виставлені на продаж випадково. Усім, хто зіткнувся з дефектами зображення, пропонується зв’язатися з технічною підтримкою і «вирішити питання». Проте, самих причин виникнення артефактів у зверненні до користувачів не розкривається.

Деякі ЗМІ спробували самостійно з’ясувати, що привело до поломки такої кількості графічних адаптерів. Найбільшу популярність отримала теорія про те, що проблема виникла з неякісними модулями пам’яті GDDR6 виробництва Micron, так як «постраждалим» покупцям прислали на заміну моделі з чіпами від Samsung.

Як правило, неполадки виникли у власників GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition – у моделей від партнерів NVIDIA відсоток неякісних пристроїв виявився значно нижчим. Зараз, коли виробник визнав дефект і виявив його походження, недоліки Founders Edition з часом напевно будуть усунені.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.