Частина NVIDIA GeForce RTX 2070 виявилася «обрізаною» виробником

Відеокарти NVIDIA GeForce RTX 2070 повинні були стати «вхідним квитком» у світ трасування променів, забезпечуючи хорошу ігрову продуктивність за ціною нижче флагманських моделей. Але, як з’ясувалося, при покупці новинки геймерам доведеться проявити особливу уважність – значна частина передтопових GPU виявилася «урізаною» ще на стадії виробництва.

Стівен Берк, експерт ресурсу Gamers Nexus, порівняв графічні прискорювачі GeForce RTX 2070 XC Ultra Gaming за $ 569 і GeForce RTX 2070 Black Gaming за $ 499 виробництва EVGA. Незважаючи на однакові базові специфікації, дорожча модель змогла розігнатися до 1725 МГц, в той час, як GeForce RTX 2070 Black Gaming виявилася обмежена цифрою в 1620 МГц.

У ході тестування вдалося з’ясувати, що в різних ревізіях застосовуються відмінні один від одного модифікації відеочіпа. «Просунуті» версії отримали TU106-400A, що працює на більш високих частотах і забезпечує найкращу продуктивність.

Повідомляється, що саме добірні партії чіпів NVIDIA поставляє своїм партнерам. Для виробництва інших відеоадаптерів використовуються TU106-400 зі зниженим частотним потенціалом.

Таким чином, перед покупкою нової RTX 2070 з метою розгону майбутньому власнику доведеться уточнювати не тільки заводські характеристики, але і маркування GPU у неї «під капотом».

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.