Cosmo Communicator побореться зі смартфонами за мобільний ринок

Багато сучасні смартфони виглядають майже однаково, змагаючись один з одним лише процесорами, кількістю камер і формою вирізу в дисплеї. Але ще якихось 20 років тому розумні пристрої виглядали дуже різноманітно. Певною популярністю свого часу користувалися комунікатори – кишенькова заміна громіздкого лептопу. Компанія Planet Computers вирішила відродити цей форм-фактор і анонсувала сучасний складаний гаджет з фізичною клавіатурою.

«Серцем» пристрою став восьмиядерний процесор MediaTek Helio P70 з тактовою частотою 2,0 ГГц в тандемі з GPU Mali G72 MP3. Об’єм оперативної пам’яті складає 6 ГБ, вбудованого накопичувача – 128 ГБ. Крім того, апарат обладнаний модулем NFC, роз’ємом для карт пам’яті microSD та стереодинаміками.

У розкритому вигляді новинка нагадує класичні комунікатори, але, при цьому, володіє сенсорним дисплеєм з діагоналлю 5,99″ і роздільною здатністю Full HD + (2160×1080 пікселів), фізичною QWERTY-клавіатурою з підсвічуванням та селфі-камерою на 5 мегапікселів.

На зовнішній стороні корпусу знаходиться основна камера на 24 мегапікселі, датчик відбитків пальців і кнопка виклику голосового асистента. Там же розташовується дводюймовий AMOLED-дисплей, що дозволяє визначити номер абонента або прочитати повідомлення, що надійшли користувачу. У список інтерфейсних роз’ємів входять два порти USB Type-C, HDMI і аудіороз’єм діаметром 3,5 мм. Габарити Cosmo Communicator – 171,4 х 79,3 х 16 мм, вага – 320 грамів.

Збір коштів, необхідних для початку виробництва, вже почався на платформі Indiegogo. Ті, хто турбуватиметься внесенням необхідної суми заздалегідь, зможуть отримати новинку за $ 549 доларів раніше за інших. Пізніше покупцям доведеться заплатити $ 799.

Ємність вбудованого акумулятора дорівнює 4220 мАг. Примітно, що хоча апарат і працює під управлінням Android 9.0 Pie, підтримується також установка сторонніх операційних систем, включаючи Debian Linux і Sailfish OS.

Незважаючи на те, що розробники почали збір коштів порівняно недавно, їм уже вдалося зібрати набагато більше грошей, ніж планувалося спочатку. Випуск першої партії Cosmo Communicator намічений на травень 2019 року.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.