Sony подала в суд на продавця зломаних PlayStation 4

Sony подала в суд на підприємливого хакера, який займався зломом і перепродажем PlayStation 4. Піратські консолі користуються великим попитом на ринку: ніякої метушні з прошивкою, тайтли вже завантажені – бери і грай. Однак, PS4 міцно тримала оборону. Приставка довгий час вважалася неприступною: як тільки вдавалося знайти лазівку, її тут же закривали. Імовірно, корпорації набридло грати в «кішки-мишки» з кодерами: замість чергового апдейта ПЗ, компанія взялася за більш серйозні важелі тиску.

Ерік Девід Скейлс знайшов прибуткове застосування своїм здібностям. Він обходив захист PS4, встановлював піратські версії популярних тайтлів, на кшталт Call of Duty: WWII або God of War – після чого продавав консолі через eBay і на своєму сайті, де закликав геймерів «перестати купувати ігри». Днями з прибутковим бізнесом довелося розпрощатися. Спершу представники Sony купили у нього дві приставки, щоб зловити на гарячому, а потім подали скаргу до суду Каліфорнії. Програміста звинувачують у порушенні Закону про захист авторських прав у цифрову епоху. Йому заборонили продовжувати діяльність, зобов’язали передати всі зломані PlayStation 4 і виплатити штраф.

Це вже не перший раз, коли пірати стикаються з реальними наслідками своїх вчинків. У липні болгарська влада затримали Voksi, який неодноразово зламував Denuvo. Але, боротьбу хакерів і DRM-системи навряд чи можна назвати настільки ж напруженою, як битву за PlayStation 4. Цілком можливо, що тепер ця війна може підійти до кінця. Журналісти припускають, що судовий розгляд – свого роду показова порка, яку Sony спеціально влаштувала для науки іншим кодерам.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.