Ілону Маску загрожує звільнення з Tesla через твіти

Ім’я американського підприємця Ілона Маска відомо далеко за межами його батьківщини. Ексцентричний бізнесмен не тільки знаменитий своїми планами по колонізації Марса, але і став героєм мемів завдяки своїй любові до інновацій. Однак, у світлі останніх подій бізнесменові вже не до жартів. Американська комісія з цінних паперів і бірж (SEC) звинуватила главу Tesla, Space X і The Boring Company в шахрайстві і подала на нього до суду. Приводом для цього став твіт, опублікований Маском в Twitter близько двох місяців тому, в якому він повідомив про свій намір викупити Tesla і перетворити її в приватну компанію.

Ринок відразу ж відреагував на заяву глави компанії: вартість акцій Tesla миттєво зросла на значні 7 відсотків. Торги тут же були припинені регуляторами, а Маск пізніше оголосив, що передумав викуповувати цінні папери. І через кілька днів отримав позовну заяву від своїх інвесторів. На їхню думку, він повідомив конфіденційну інформацію необмеженому колу осіб за допомогою соціальної мережі, викликавши штучне зростання цін на акції. Незабаром після цього заповзятливим бізнесменом зацікавилися й співробітники SEC, які також взяли участь у судовому процесі.

У позові зазначено, що гучні заяви Маска дезінформували безліч людей – адже, він насправді знав, що грошей для викупу компанії немає.

У відповідь на звинувачення Маск заявив, де назвав позов необґрунтованим і повідомив, що надзвичайно засмучений таким станом справ.

«Дії комісії засмутили і глибоко мене розчарували. Я завжди робив все заради правди, прозорості та інвесторів. Чесність – важлива складова мого життя і я себе не скомпрометував. На це вказують факти »- так Ілон Маск прокоментував ситуацію журналісту видання CNBC.

Діяльність Маска на посаді глави Tesla давно викликала питання у ради директорів, інвесторів і Комісії з цінних паперів, тому твіт, що став приводом для звернення до суду, був по суті лише останньою краплею.

Поки не ясно, чим закінчиться судовий розгляд, що знаходиться поки на найбільш ранній стадії. Є ймовірність, що за його підсумками Маска усунуть від керівництва компанією. Але, не виключено, що і цей скандал зійде йому з рук.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.