Sony поховала легендарну PlayStation 2

Японський підрозділ Sony оголосило про припинення підтримки PlayStation 2, що найбільше продається консолі в світі на даний момент. Приставка протрималася на плаву 18 років і досягла неймовірних показників збуту, але тепер офіційні сервіс-центри перестануть займатися її ремонтом. Компанія вже розіслала власникам PS2 листи і запропонувала в останній раз перевірити справність пристрою – після цього лагодити стару  добру бойову подругу доведеться власними силами.

PlayStation 2 вийшла в 2000 році і з тих пір впевнено утримувала позиції: позначку в 155 мільйонів проданих примірників до сих пір не вдалося побити. Виробництво консолі припинили ще кілька років тому, але привести її в порядок все ще можна було в офіційних точках – до цих пір. Японський підрозділ компанії днями повідомив користувачів, що вони можуть відправити свої PS2 в сервіс-центр PlayStation Clinic до 7 вересня. Приставки, які надійдуть після цієї дати, повернуться до своїх власників без ремонту. Служба підтримки клієнтів також припиняє роботу. Невідомо, чи стосується ця зміна тільки батьківщини Sony або торкнеться й всіх інших країн.

Чи засмучується Sony через те що довелось умертвити свою найуспішнішу консоль? У травні керівництво корпорації заявило про швидке завершення життєвого циклу PlayStation 4, хоча це і не завадило відзначити продаж понад 500 мільйонів приставок випуском спеціального видання PS4 Pro. Крім того, чутки про міфічну PS5 постійно множаться силами інсайдерів: вже навіть є інформація про потенційну «начинку» приставки наступного покоління. Чи вдасться новому пристрою побити рекорди своєї попередниці або хоча б наблизитися до її успіху – покаже час.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.