Microsoft розкритикувала Sony за небажання прислухатися до геймерів

Скандал через проблеми з кроссплеем ризикує розгорітися з новою силою: все через необережні висловлювання, які дозволило собі керівництво Sony. Незважаючи на те, що геймери не схвалюють їх політику, творці PlayStation переконані, що PS4 – найкраща платформа для ігор. Таке самовпевнена заява не могла пройти повз конкурентів компанії. Корпоративний віце-президент Xbox розкритикував суперників, проте його коментар викликав неоднозначну реакцію в соцмережах.

На початку літа, нагадаємо, Sony, Microsoft і Nintendo зіткнулися лобами через Fortnite. Геймери зазнали труднощів при використанні акаунтів популярного шутера на декількох платформах, а власники PS4 виявилися на полі бою «королівської битви» окремо від інших приставок. Такий стан справ викликав загальне осудження, проте японська корпорація стояла на своєму: кроссплей з іншими консолями не потрібен, адже у PlayStation 4 і без того величезна аудиторія.

Конфлікт, здавалося б, вщух, але недавно керівництво Sony виступило з гучною заявою. На думку Кенітіро Йосіди, виконавчого директора компанії, PlayStation – найкраще місце для ігор, а Fortnite на PS4 – кращий досвід для користувачів. Майк Ібарра, корпоративний віце-президент Xbox, розкритикував цю позицію: на його думку, конкуренти не прислухаються до публіки. Топ-менеджер Microsoft вважає, що виробники повинні думати про зручність всіх геймерів: «Якщо ви зосереджені виключно на те, щоб принести радість лише частині аудиторії, то ви позаду в багатьох сенсах».

Користувачі в коментарях тут же почали пригадувати всі гріхи Xbox і вказали на те, що якби Microsoft могла похвалитися домінуючою позицією на ринку консолей, то вона напевно б дотримувалася схожих поглядів. Залишається гадати, чи щирі слова Майка Ібарри, або це дійсно лише спроба пропіаритися за рахунок проблем конкурентів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.