Позов проти Google Maps вплине на всю технологічну галузь

Як повідомляє The Associated Press, за несанкціоноване  стеження  за користувачами на Google подали до суду кілька людей. Майбутні рішення можуть вплинути на всіх гравців технологічної галузі.

Пошуковий гігант продовжував збирати інформацію про переміщення користувачів, навіть якщо ті відключали всі можливі параметри в налаштуваннях. Деякі жителі Каліфорнії угледіли в цьому порушення законів про конфіденційність і направили до суду позови проти Google.

На даний момент відомо про трьох позовах, в яких стверджується, що пошукова корпорація заподіяла своїм користувачам шкоду, зробивши кричуще порушення соціальних норм.

Суду належить відповісти на питання, чи дійсно Google зобов’язана отримати юридичну згоду від кожного з клієнтів на збір і зберігання інформації і чи повинна компанія уявити всі дані про зібраних відомостях в одному документі, який буде розміщений у відкритому доступі.

Якщо позови будуть задоволені, це створить прецедент, згідно з яким каліфорнійський суд зможе відкликати ліцензію на діяльність у будь-якій компанії, що порушує закони про конфіденційність.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.