NVIDIA випустила найпотужнішу відеокарту RTX 2080 Ti на архітектурі Turing

На виставці Gamescom компанія NVIDIA офіційно анонсувала нову серію відеокарт RTX.

Завдяки новій архітектурі Turing, вся серія вийшла неймовірно потужною.

Топова модель RTX 2080 Ti отримала 4 352 CUDA-ядра і модуль оперативної пам’яті GDDR6 на 11 Гб, що забезпечує високу пропускну здатність до 616 Гб / с. Це найшвидший графічний процесор від NVIDIA.

RTX 2080 Ti доступний для попереднього замовлення вже сьогодні за 1 199 доларів США, доставка почнеться 20 вересня. Базова версія вартістю 999 доларів США буде доступна трохи пізніше.

Також компанія представила і інші моделі 20 серії відеокарт – RTX 2070 Founders Edition і RTX 2080 Founders Edition.

Коли NVIDIA представила відеокарту GTX 1080 в 2016 році, компанія мала намір створити кращий GPU для ігор в 4K Ultra HD (3840 × 2160 пікселів). Нове покоління графічних адаптерів дозволить поліпшити геймплей піднявши мінімальну кількість кадрів в секунду до 60 в дозволі 4K.

Під час прес-конференції компанія продемонструвала гібридний графічний конвеєр, який використовує можливості трасування променів архітектури Turing разом з традиційним рендерингом. Завдяки цьому такі речі, як тіні і відображення, стануть більш детальними і реалістичними. Також ці відеокарти стануть одними з перших графічних адаптерів, які можуть обробляти відео з роздільною здатністю 8K.

 

GeForce 2080 Founders Edition, є розігнаної версією моделі 2080. Вона буде працювати на частоті від 1,35 ГГц до 1,63 ГГц, тоді як частота звичайної GeForce 2080 досягає 1,54 ГГц. На всіх графічних процесорах на базі Turing є два ядра: RT Core, яке обробляє трасування променів в реальному часі, і Tensor Core, що відповідає за обробку нейронної мережі. Для підключення карти потрібно два 8-контактних роз’єми живлення. NVIDIA рекомендує джерело на 650 ват.

Ми, звичайно, очікуємо, що RTX 2080 Ti буде швидше попередників, але реальний питання полягає в тому, наскільки. З того, що компанія показала на виставці, стало ясно, що ігри повинні бути оптимізовані, для використання можливості RTX. Офіційно заявлено, що ігри Shadow of the Tomb Raider, Battlegrounds PlayerUnknown і Final Fantaxy XV будуть оптимізовані.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.