iPad вибухнув в Apple Store

Минулої неділі в амстердамському магазині Apple Store вибухнув iPad. Однак, на щастя, жоден покупець або співробітник Apple Store не отримав серйозні травми. Охоплений полум’ям Apple iPad був швидко поміщений в відро, заповнене піском, що запобігло подальшому розповсюдженню пожежі і диму. Шкідливі пари, що випускаються iPad, викликали у трьох осіб деякі проблеми з диханням. Повідомляється, що причиною вибуху Apple iPad став перегрів або фізичне пошкодження акумулятора.

Голландське видання AT5 повідомляє, що незабаром після інциденту на місце прибула пожежна команда міста і тимчасово закрила магазин, щоб провітрити приміщення і очистити його від шкідливих парів. Як уже згадувалося, три людини після вибуху планшета почали відчувати проблеми з диханням через шкідливих речовин, які виділилися з акумулятора. Клієнтам було дозволено повторно увійти в магазин після того, як було перевірено всі приміщення і пожежна загроза була ліквідована. «Ймовірно, всьому виною витік з елементів живлення», – говорить прес-секретар пожежної служби. Точна модель iPad залишається невідомою.

У січні цього року перегрітий акумулятор iPhone став причиною загоряння, від якого постраждав фахівець з ремонту в магазині Apple в Цюріху і викликав евакуацію з магазину близько 50 осіб з-за їдкого диму. Повідомляється, що інцидент стався, коли працівник видаляв батарею, яка перегрілася і обпекла його руку.

У 2016 році абсолютно новий iPhone 7 вибухнув в автомобілі, що призвело до пошкодження транспортного засобу. У тому ж році, як повідомлялося, iPhone 7 Plus вибухнув в дорозі, так і не доїхавши до свого користувача. Ці події становлять лише малу частину випадків вибуху літій-іонних батарей, що піднімає питання про те, наскільки безпечні пристрої з даним типом батарей. З цієї причини, якщо ви виявите, що ваш смартфон або планшет гріється регулярно, вам необхідно негайно віднести пристрій на ремонт.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.