Microsoft знову звинуватила російських хакерів у втручанні в американські вибори

Компанія Microsoft заявила, що знайшла чергові докази втручання російських хакерів в політичну систему США для отримання даних американських дипломатів. Про це  пише  The New York Times з посиланням на звіт Microsoft.

Стверджується, що група хакерів APT28, пов’язаних з російським урядом, створила мережу фальшивих сайтів для злому ресурсів, в тому числі пов’язаних з американським сенатом. Кібератака зафіксована напередодні проміжних виборів до конгресу США, а її метою стали Інститут Хадсона і Міжнародний республіканський інститут.

Підроблені сайти перенаправляли користувачів за помилковими посиланнями. Так, замість легітимного сервера зв’язка логінів і паролів передавалася співробітникам ГРУ та інших російських спецслужб, вважають фахівці Microsoft. У числі фальшивих сайтів, виявлених компанією, був і підроблений ресурс сенату США.

Раніше фахівці Microsoft вже заявляли про спроби російських хакерів втручання в проміжні вибори США. 19 липня віце-президент компанії повідомив про спроби кібератаки стосовно трьох учасників Конгресу з метою роздобути дані кандидатів через сторінки на підробленому домені Microsoft.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.