Connect with us

MOBILZONE

ТЦК більше не потрібні: рекрутери повідомили про ажіотажний попит

Опубліковано

ТЦК більше не потрібні: рекрутери повідомили про ажіотажний попит

Що ж, незабаром ТЦК можуть залишитися без діла. Крім того, їх повністю і до того ж успішно, замінять рекрутингові агентства. Рекрути помітили великий попит серед військовозобов’язаних на бойові вакансії в ЗСУ.

Про це повідомило рекрутингове агентство Lobby X.

Загальновідомо, що це агентство одним із перших в Україні запустило проєкт комплектації Збройних сил спільно з Міністерством оборони. Проєкт стартував у листопаді минулого року. Отже, за пів року рекрутери накопичили статистику, яка дозволяє робити аналітичні висновки.

Керівник військового департаменту рекрутингової агенції “Lobby X” Ольга Бандрівська розповіла, що сьогодні на одну бойову вакансію в Збройних силах України претендують у середньому 20 осіб. Але все ж таки більшість людей претендує на роботу у тилових підрозділах ЗСУ.

“На одну тилову посаду у середньому претендують 45 осіб, а на бойову – 20. Але не всі, хто претендує на бойові посади, підходять за станом здоров’я, через відсутність навичок тощо”, – зауважила Бандрівська.

На сьогодні Збройним Силам України найбільш потрібні такі фахівці:

• піхотинців,
• кулеметників,
• розвідників,
• водіїв,
• медиків,
• операторів безпілотників,
• інженерів,
• зв’язківців,
• механіків,
• електриків.

Більшість клієнтів агенції хотіли б служити на тилових посадах: фінансистами, діловодами та іншими штабними працівниками.

Однак є кілька важливих моментів, які можуть перешкодити претендентам отримати вибрані вакансії. По-перше, не всі чоловіки підходять за станом здоров’я до обраної ними військової служби. По-друге, ТЦК часто ігнорують рекомендаційні листи від рекрутингових агенств, з якими до них приходять військовозобов’язані. Тому в Україні спостерігаються часті випадки, коли можуть відправити служити в зовсім інші частини та спеціальність на яку відбиралася особа. Звичайно, через такі випадки втратилася мотивація та довіра людей до рекрутингових служб.

Однак, за даними Міноборони, станом на травень 2024 року серед новобранців співвідношення добровольців і мобілізованих громадян становило 1 до 3, що є досить хорошим показником.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

У “Дія” запустили послугу виправлення помилок у особистих даних

Опубліковано

У "Дія" запустили послугу виправлення помилок у особистих даних

В Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що запустили нову послугу на порталі “Дія”.Тепер громадяни зможуть онлайн режимі оновити свої дані про зареєстроване місце проживання.

Про це у своєму Телеграм-каналі розповів голова Мінцифри Михайло Федоров.

Як зазначив міністер, нова послуга стане в нагоді тим особам, хто зіткнувся з помилкою при замовленні виписки про місце проживання в “Дії” або застарілу інформацію у своїй або дитячій виписці, не бачить місце проживання в “Дія”, хоче зареєстрований, або має некоректну дату реєстрації у цифровому паспорті.

Важливо зазначити, що це не зміна місця проживання, а лише оновлення даних прописки. Послугою можуть користуватися всі українці, окрім громад, які зараз проживають на тимчасово окупованих територіях та зони бойових дій, Одеси і Миколаєва.

У "Дія" запустили послугу виправлення помилок у особистих даних

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Xiaomi анонсувала «диснеївську» версію Xiaomi Civi 4 Pro

Опубліковано

Xiaomi анонсувала «диснеївську» версію Xiaomi Civi 4 Pro

Компанія Xiaomi оголосила про випуск спеціальної лімітованої версії смартфона Civi 4 Pro, створеної у співпраці з Disney. Пристрій отримав назву Xiaomi Civi 4 Pro Disney Princess Limited Edition – він присвячений казці про Білосніжку.

Смартфон збереже характеристики оригінальної моделі, проте буде представлений у незвичайному фіолетовому забарвленні, до того ж на його тильній панелі під модулем камери розміститься «чарівне» дзеркальце. Крім того, збоку блоку з об’єктивами з’явиться невелике зображення корони.

У комплект увійдуть захисний чохол у колір пристрою із зображенням силуету Білосніжки, а також тримач, виконаний у формі того самого отруєного яблука з казки. Нарешті, Xiaomi кастомізує інтерфейс пристрою і додасть в коробку ряд тематичних аксесуарів.

Старт продажів Xiaomi Civi 4 Pro Disney Princess Limited Edition намічено на 27 червня, ціна новинки поки не оголошена.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У Дії зʼявилися нові документи

Опубліковано

У Дії зʼявилися нові документи

Нові документи з’являться в «Дія». Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Планується додати такі документи в сервіс, як:

  • свідоцтва про народження;
  • свідоцтво про шлюб;
  • свідоцтво про розлучення;
  • та зміну імені.

Свідоцтва про шлюб та розлучення, зміну імені знадобляться обов’язкове при влаштуванні на роботу. Про народження дитини — під час влаштування в садок чи школу, оформлення закордонного паспорта або період забезпечення.

Також планується полегшити процес додавання в “Дію” свідоцтво про народження дитини. Документ буде підтягуватиметься автоматично за податковим номером (РНОКПП або ІПН). Для цього, достатньо буде лише авторизуватися в застосунку — і воно з’явиться в списку документів.

Також читайте:

У Мінцифри повідомили, як здійснюватиметься е-бронювання через державну платформу “Дія”.

В України списки відрахованих студентів одразу передаватимуть до ТЦК

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.