Нацбанк запровадив ліміти на розрахунки картками за кордоном: що змінилося

Національний банк України з 10 вересня запровадив нові обмеження на використання валютних карток українських банків за кордоном. Про це повідомила прес-служба банку.

Відтепер українці, які перебувають за кордоном, можуть витратити не більше 100 000 гривень на місяць на покупки певних товарів з використанням валютних карток, випущених українськими банками. Це обмеження поширюється на такі категорії товарів: годинники, ювелірні вироби, вироби зі срібла, дорогоцінне каміння та монети.

Як зазначено у повідомленні, таке рішення було ухвалене після проведеного аналізу Нацбанком разом із іншими українськими банками, адже було виявлено спроби обходу раніше встановлених обмежень на купівлю дорогоцінних металів за межами України, що діють під час воєнного стану.

Українцям заборонили орендувати дороге житло

Серед нових обмежень, які вступили з 10 вересня, це встановлення ліміту на проведення операції з орендою житла. Ліміт становить 500 тисяч гривень на місяць. Тобто власники валютних карток, випущених українськими банками не можуть витрати більше зазначеної суми на послуги з нерухомістю, сюди входять і послуги рієлторів.

Нацбанк підкреслив, що цей ліміт враховує потреби більшості українців, які перебувають за кордоном або подорожують та запобігає спробам обходити встановлені обмеження, а також стане ефективним інструментом стримування відпливу капіталу з України.

Також читайте:

Українці активно беруть квартири через “єОселя”: які зміни відбулися в програмі.

Переселенцям видаватимуть безкоштовні квартири: відкрито реєстрацію на отримання житла.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.