Стало відомо, коли ви вже не побачите ТЦК на вулицях

Якщо всі чоловіки не будуть порушувати закон і встануть на військовий облік, то потреба в їх”відлові” на вулицях зникне як явище.

Таку думку висловив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін в інтерв’ю LIGA.net.

“Україна знаходиться в стані великого воєнного конфлікту, де з боку ворога велика армія, тому мобілізація це необхідна річ для виживання країни. Але на превеликий жаль, зараз багато чоловіків переховуються від своїх конституційних обов’язків, тому працівники ТЦК в деяких випадках фактично виловлюють чоловіків. Якби всі чоловіки взяли себе в руки і стали на військовий облік, то ми б позбавилися цього процесу відлову. Тому що в нас була б повноцінна база всіх чоловіків, які можуть і мають проходити військову службу. Завдяки цифровізації ми будемо бачити, в кого який фах, який стан здоров’я, вік і все інше. Виходячи з цього ми могли б формувати запит від армії скільки кого нам потрібно. І брати лише тих, хто потрібен, а не всіх підряд, хто б це не був, в якому б стані він не був. Тому ми самі винні в тій ситуації, яка зараз склалася”, – зазначив Жорін.

Також Жорін додав, що не розуміє тих чоловіків, які переховуються і за два роки війни, так і не набрали мужності встати на військовий облік.

“Це, м’яко кажучи, безглуздо. Ті чоловіки, які думають, що вони можуть перечекати коли закінчиться війна, не розуміють всього масштабу. Це наскільки викривлена уява, мені дуже шкода цих людей. Сьогодні Україна живе війною, це наші реалії, тому всі чоловікам потрібно готуватися до того, що рано чи пізно їм прийдеться взяти в руки зброю і захищати свою батьківщину.” – зазначив він

Військовий також прокоментував, що робити з тими що не мають мотивації воювати.

“В нас українці швидко мотивуються, і дуже швидко втрачають мотивацію. З будь-яких причин… Якщо людина невмотивована потрапляє до війська, то можу сказати з абсолютною впевненістю на прикладі 3-ї штурмової, що при правильній роботі сержантського складу з особовим складом, вони отримують цю мотивацію. Людина бачить правильний приклад, правильний колектив, правильні авторитети, ті приклади, які їй будуть необхідні. В 3-й штурмовій дуже багато мобілізованих людей і насправді після проходження навчання ви наврядчи одразу взагалі зможете відрізнити хто з них по контракту, а хто – мобілізований. Тому що вони вже приблизно на одному морально-психологічному рівні і мотиваційному”, – сказав Жорін.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.