Польща повернула в Україну деяких чоловіків призовного віку: що відомо

На території Польщі, двоє українців призовного віку намагалися сховатися від мобілізації. Їх знайшли та екстрадували до України.

Польський уряд й досі розмірковує, що робити з українськими чоловіками призовного віку. За те прикордонники не обтяжені такою моральною дилемою та діють у межах посадової інструкції.

На вихідних, польські прикордонники затримали двох українців призовного віку. Повідомляється, що вони перепливли Західний Буг у надії сховатися в сусідній країні, щоб уникнути мобілізації.

Ними виявилися – 31-річний житель Сумської області, та 26-річний житель Донецької області. З різницею в один день вони перепливли річку та опинилися в Польщі, але їх виявили місцеві прикордонники.

Поляки передали цих чоловіків українським колегам. Як повідомлятися, їм одразу видали повістки. Крім того, на порушників складено адміністративні протоколи. Суд вирішить міру покарання.

Для цих ухильників, даний випадок закінчився не найгіршим чином. За даними Держприкордонслужби України, під час спроби перепливти річку Тису загинули близько 30 людей. Ці люди сподівалися втекти від мобілізації в Угорщину чи Румунію, але замість того, щоб знайти притулок, вони знаходили свою смерть.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.