У ТЦК повідомили, що за повідомлення про їхнє пересування будуть саджати на 8 років

У Хмельницькому обласному центрі комплектування та соціальної підтримки пригрозили місцевим жителям кримінальними справами. Адже все більше випадків, коли створюються групи в Telegram каналах, які попереджають людей, про роботу представників ТЦК в місті.

Про це Хмельницький обласний ТЦК та СП написав на своїй сторінці Facebook. Українцям нагадали, що повідомлення про переміщення бійців ЗСУ під час воєнного стану карається кримінальною відповідальністю. Про це йдеться в статті 114-1 КК України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Поширення інформації в соціальних мережах, щодо місця перебування, пересування військовослужбовців ТЦК Хмельницької області під час проведення заходів з оповіщення військовозобов’язаних громадян – призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призову на військову службу для захисту України, а також призводять до підриву авторитету ЗСУ у суспільстві“, – йдеться у повідомленні Хмельницького обласного ТЦК.

Також вони додали, що в Україні вже було засуджено декількох громадян, які створили групи де повідомлялося про роботу співробітників ТЦК. Тому громадян попросили не порушувати закон і не перешкоджати законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, а інакше дане порушення буде каратися ув’язненням.

Також читайте:

Щоб оновити дані, достатньо буде скористатися застосунком, не відвідуючи ТЦК.

У Верховній Раді готують нові штрафи для ухилянтів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.