Штрафи для військовозобов’язаних чоловіків зросли у 5 разів: скільки потрібно заплатити за неявку

У Верховній Раді  почали розглядати законопроєкт, який збільшить штрафи для ухилянтів в 5 разів. Таке покарання можна застосувати практично до кожного громадянина призовного віку.

Про це повідомив нардеп Верховної Ради Андрій Осадчук. Він зазначив, що будь-яке порушення правил військового обліку тягне за собою штрафи.

Профільний комітет ВР погодився на збільшення розмірів штрафів для фізичних осіб — до 25,5 тисячі гривень та від 34 до 59,5 тисячі гривень для посадових осіб. Зараз законопроект одержано Верховною Радою і скоро за нього будуть голосувати», – зазначив депутат.

Також він наголосив, що найбільше йому не подобається можливість притягнення до адміністративної відповідальності за спрощеними процедурами.

«Українців можуть оштрафувати за будь-яке порушення правил військового обліку – від уточнення даних до зміни обставин в особистому житті. Крім того, штрафи можна буде виписати навіть дистанційно без присутності порушника. Замість того, щоб підвищити ефективність роботи ТЦК, вони активно накладають штрафи у великих розмірах, це призведе до масштабних судових процесів, що тільки погіршить ситуацію» – зазначив він.

Осадчук нагадав, що за новим мобілізаційним законом, з 18 травня всі чоловіки повинні оновити військово облікові дані у ТЦК протягом 60 днів. Тому депутати хочуть збільшити штрафи для чоловіків і тим самим відбити бажання у багатьох проігнорувати дану вимогу.

Нагадуємо, що сьогодні штраф за ухилення від військового обліку становить від 1700 – 3400 гривень, у разі прийняття законопроекту він складатиме від 17 000 до 25 000 гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.