Через який одяг на вулиці можуть вручити повістку

Після того, як у столичному метро сфотографували чоловіка у футболці з написом “Ухилянт”, у соцмережах не вщухають обговорення цього випадку. Деякі користувачі засудили дії хлопця, стверджуючи, що чоловік хизується, поки інші ризикують своїм здоров’ям і життям заради захисту України. Ще певна частина користувачі висловили думку, що справжні ухилянти не наважилися б одягнути такий одяг, щоб не привертати лишній раз уваги на себе, а це означає, що її одягнув військовий, який «тролить» дану категорію чоловіків.

Як виявилося, один з продавців, який продає такі футболки знаходиться в Одесі і реалізує свій товар оптом. Тим часом деякі інтернет-магазини після скандалу видалили оголошення про продаж таких речей. Однак пропонують чашки та чохли для телефонів із вигравіюваним словом «ухилянт».

Виявляється, з юридичної точки зору носіння такої футболки в громадському місці, може мати наслідки.

Адвокат Микола Максимов сказав: «З точки зору того, що зараз відбувається, це може бути кваліфіковано, як хуліганство”

Максимов зазначив, що у правоохоронних органів є підстави притягувати до відповідальності тих, хто носить такі футболки в громадських місцях. Адже у кодексі про адміністративні правопорушення є чітке положення про те, що хуліганство — це прояв неповаги до суспільства. А в теперішні часи носити таку футболку, це не тільки неповага до військових, які захищають нашу державу, а й підтримка тих, хто ухиляється від служби. Тому коли людина відкрито носить таку футболку, ця поведінка кваліфікується як хуліганство, адже її дії можна розглядати як зневагу до суспільства, до військових, до суспільної мети.

В такому випадку можливе покарання штрафом до 119 грн або 15 діб адміністративного арешту, а також наслідком носіння такої футболки може бути те, що співробітники TЦК можуть вручити повістку та доставити до військкомату.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.