В Україні запровадять новий документ для чоловіків

В уряді готують нову форму військово-облікового документа з урахуванням цифровізації військового обліку.

Про це повідомив Полковник Юрій Глущенко.

Після оновлення даних військовозобов’язаною особою вся інформація через електронний кабінет потрапляє у Єдиний державний реєстр. Тобто, якщо чоловіка зупинили на вулиці чи в будь-якому іншому місці, щоб перевірити його документи, працівники ТЦК будуть мати змогу підключитися до реєстру і перевірити всю актуальну інформацію про чоловіка, коли він останній раз відвідував ТЦК, чи є у нього бронь тощо. І якщо чоловік оновив дані, то до нього не буде жодних питань – зазначив Полковник.

Також він додав, що наразі розробляється нормативно-правова база, за якою будуть видавати єдиний документ для військовозобов’язаного, резервіста, призовника, за єдиною формою. З набранням чинності нової постанови Кабміну громадянам, у яких немає військово-облікового документа, видаватиметься документ нового зразка. А ті, хто вже мають ВОД, які видані до набрання чинності законом, є дійсними.

Нагадуємо, що 18 травня вступає в силу новий мобілізаційний закон. Всі чоловіки повинні будуть оновити військово облікові дані протягом 60 днів, це можна буде зробити через електронний кабінет призовника, ЦНАП та безпосередньо в ТЦК.

В Міністерстві оборони обіцяють, що до 18 травня електронний кабінет буде готовий, адже уже сьогодні військомати не справляються з напливом людей, які хочуть оновити військово облікові дані.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.