Тепер за відео і фото роботи ТЦК будуть садити в тюрму

Кримінальна відповідальність за фіксацію роботи ТЦК. За розповсюдження інформації в соцмережах про місця перебування, пересування ТЦК під час заходів оповіщення громадян може загрожувати позбавлення волі від 5 до 8 років.

До уваги громадськості, ЗМі, коментаторів, блогерів та експертів.

1. Поширення інформаці в соціальних мережах інтернет, спільнотах месенджерів, щодо місця перебування, пересування військовослужбовців ТЦК під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов язаних громадян – призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призиву на військову службу для захисту України, а також призводять до підриву авторитету Збройних Сил України у суспільстві.

Крім того, такі діяння містять ознаки складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період), які виражаються у втручанні в цю діяльність, створенні перешкод, перепон, спрямованих на недопущення, припинення чи заборону проведення окремих дій підрозділами ЗСУ та іншими військовими формуваннями, прийняття тактичних чи стратегічних рішень керівництвом чи особовим складом зазначених підрозділів задля ускладнення або унеможливлення здійснення законної діяльності ЗСУ та іншими військовими формуваннями або істотному зниженні ії ефективность за що передбачена відповідальність у виді позбавлення волі від 5 (пʼяти) до 8 (восьми) років.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.