У Німеччині шукають рішення щодо повернення чоловіків в Україну

Україні потрібно більше солдатів і в Німеччині це прекрасно розуміють. Тому міністр внутрішніх справ Гессена Романа Позека запропонував допомогти Україні вербувати українських призовників, які перебувають у Німеччині.

На сьогодні у нас нараховується приблизно 200 тисяч чоловіків призивного віку, які б могли захищати свою державу. Тому потрібно так зробити, щоб Україна могла покластися на людей, які втекли за кордон. – сказав політик

Також він додав, що вимоги України щодо повернення військовозобов’язаних чоловіків справедливі та виправдані.

Україна зазнала сильного тиску у війні проти Росії і хоче призвати більше чоловіків. Україна також хоче спиратися на тих, хто живе за кордоном. Країна не видаватиме їм нові паспорти через свої закордонні консульства, якщо вони не стануть на військовий облік.

Посек сказав, що бачить мало шансів отримати документи на заміну в Німеччині. Є багато аргументів проти: «Я скептично налаштований, бо не бачу для цього умов. Україна не є несправедливою державою».

За інформацією столичної студії ARD, наступного вівторка штати та Федеральне міністерство внутрішніх справ обговорять, як впоратися з цією проблемою. Кілька штатів підтвердили, що шукають загальнонаціональне рішення.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.