Українським жінкам можуть відмовити у виїзді за кордон: причини

Навіть за умов війни українські жінки не мали обмежень на виїзд за кордон. Однак є певна категорія жінок, яким це заборонено.

У воєнний час, військовозобов’язаним жінкам, закон не забороняє виїзд за кордон. Тому українські захисниці вступають до збройних сил лише за власним бажанням.

Однак у попередньому зведенні законів, які діють в Україні й сьогодні, визначено обставини, за яких жінкам, все ж таки заборонено залишати країну. Перша й очевидна причина – відсутність документів, що посвідчують особу.

Також не допускаються громадяни, які перебувають під адміністративним наглядом поліції, або жінки, засуджені судом за злочини, за які передбачено кримінальне покарання. Навіть якщо розгляд справи не закінчено і суд не взяв вас під варту, ви не зможете покинути країну законно.

В умовах воєнного часу жінкам, які мали доступ до державної таємниці, забороняється виїзд за кордон. Ця заборона триватиме принаймні до кінця війни.

Жінку також «повернуть назад» на кордоні, якщо вона очолює компанію з боргом понад 1 мільйон гривень і затримує обов’язкові платежі на 240 днів. Також підставою для відмови можуть бути адміністративні стягнення.

Не забуваймо, що заборгованість по аліментах мають не тільки чоловіки. Якщо жінка не буде виконувати свої судові зобов’язання і не буде платити аліменти, її не випустять з країни.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.