У Європі зробили нову заяву щодо відправки українських ухилянтів на батьківщину

Польща виступила з новою заявою, щодо можливої депортації українських чоловіків до України. Поки що ухилянтів ніхто нікуди відправляти не буде, але якщо українська влада звернеться з таким запитом до польської влади, то все можливо.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

В Польщі готові відмовити чоловікам призовного віку у притулку та відправити їх назад в Україну. Проте, за своєю ініціативою, вони цього робити не будуть. Сікорський зазначив, що оскільки це досить делікатне питання, відповідальність безперечно має взяти на себе українська влада. Самі поляки не мають права приймати таке рішення.

“Це морально неоднозначне питання. Звичайно, ми розуміємо, що Україні потрібні захисники для захисту своєї Батьківщини”, – сказав глава зовнішньополітичного відомства Польщі.

Чіткої відповіді на це питання наразі немає. Українська влада, схоже, ще не вирішила, чи потрібно повертати чоловіків з-за кордону та як технічно це зробити. Однак Радослав Сікорський зазначив, що ідея з обмеженням консульських послуг може бути дієвою.

Глава МЗС Польщі розповів, що дане питання вже обговорювалося ще в грудні минулого року.

«У грудні минулого року, коли я відвідував Київ, українська сторона говорила трохи інше, але в тому ж напрямку. Тобто, вони будуть надавати довідку громадянам, з якими в них врегульовані стосунки з військовою службою. Відповідно, Євросоюз не буде надавати соціальні пільги тим, хто не має відповідного документа. Цікава ідея» – сказав Сікорський.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.