Держава заробить на ухилянтах мільйони доларів

Після вступу в силу нового мобілізаційного закону щодо посилення мобілізації у багатьох чоловіків схуднуть гаманці.

Ще в кінці 2023 року в Міністерстві оборони зазначили, що близько трьох мільйонів чоловіків не стоять на військовому обліку. Тому новий мобілізаційний закон був фактично розроблений під таких чоловіків. Адже законом на законодавчому рівні прописано, що всі чоловіки повинні оновити військово облікові документи протягом 60 днів.

Але якщо бути реалістами, більшість чоловіків, які оминали військкомат десятою дорогою понад 2 роки наврядчи захочуть оновити свої дані у ТЦК. Адже, якщо у чоловіка немає броні або він не навчається, то рано чи пізно його жде мобілізація. Тому депутати врахували цей аспект і збільшили штрафи за порушення військового обліку від 17 000 до 25 000 гривень (раніше штраф складав 1700 – 3400 гривень).

Також слід нагадати, що за даними аналітиків, на сьогодні тільки за кордоном перебуває 865 тисяч військо зобов’язаних чоловіків.

Тому навіть, якщо один мільйон чоловіків не оновить дані, то держава по мінімальним розрахункам поповнить казну на 42 мільйони доларів.

Як буде проходити вся процедура

Кінцева дата коли чоловік повинен оновити дані це 18 липня 2024 року, якщо чоловік проігнорує дану вимогу, тоді представники ТЦК повинні направити запит в поліцію, щоб ухилянта доставила примусово в військкомат. У разі, якщо поліція не змогла знайти військовозобов’язаного чоловіка, тоді на нього виписується штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а також рекомендованим листом на його місце прописки надсилається вимога, щоб військовозобов’язаний протягом 10 днів з’явився у військкоматі. І якщо буде проігнорована дана вимога, то справа чоловіка передається в суд і його буде позбавлено права керування автомобілем.

Також слід зазначити, якщо чоловік не захоче оплатити штраф, то його внесуть до реєстру боржників, і виконавча служба накладе арешт на майно та на банківські рахунки особи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.