В Україні стартувала “м’яка“ мобілізація

В Україні почали «м’яку» мобілізацію. Reuters вказав особливості лояльного призову до ЗСУ.

Зокрема, по всій Україні відкриваються рекрутингові центри заохочуючи чоловіків обирати спеціалізацію для служби в армії.

Примусова мобілізація супроводжувалася різкою публічною критикою громадськості, після чого, військові підрозділи та чиновники намагаються більш м’яко залучити людей до лав ЗСУ. Бо, хай там що, а для ефективної боротьби з російськими окупантами бойовий склад потребує поповнення.

Повідомляється, що такий набір відбувається на сайтах пошуку роботи, в рекрутингових центрах, у соціальних мережах, а також рекламою на білбордах. Українці отримали нововведення в умовах воєнного стану – вибір підрозділу збройних сил та його позиції за своїми навичками.

Заступник міністра оборони Наталія Калмикова сказала, що військові планувальники визнають, що в демократичних країнах надання певного вибору має вирішальне значення для поповнення армії. Також вона додала, що захищати батьківщину це обов’язок кожного українця і немає різниці чи є у чоловіка військова спеціальність.

Reuters нагадав, що запас добровольців за два роки війни закінчився і зараз чимало чоловіків прагнуть ухилитися від мобілізації, виїхати за кордон або знайти інші способи уникнути призову, щоб не опинитися в окопах. Тому варто міняти тактику мобілізації та проводити бесіду з народом та пояснювати їм важливість вступу в армію.

Також читайте:

В Кабміні заборонили  видавати паспорти українським чоловікам.

Повторне ВЛК для “обмежено придатних”. Що правда, а що ні?

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.