Кабмін заборонив видавати паспорти українським чоловікам

В Кабміні заборонили пересилати за кордон паспорти чоловікам призивного віку(18 – 60 років). Наразі, щоб отримати закордонний паспорт потрібно приїхати безпосередньо в Україну.

Про це стало відомо з постанови уряду №443 від 23 квітня.

В постанові йдеться, що було внесено зміни до пункту 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо оформлення українських та закордонних паспортів громадянам України. Тобто, щоб оформити закордонний паспорт або його поновити прийдеться вернутися в Україну.

Нагадуємо, що раніше про призупинення консульських послуг заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він вважає, що таке рішення є справедливим, адже всі чоловіки у воєнний час повинні бути на військовому обліку і бути готові стати на захист батьківщини.

За більш ніж два роки війни дуже мало чоловіків вернулися, щоб стати на захист батьківщини. Це несправедливо по відношенню до тих, хто захищає нашу країну від знищення російськими окупантами. Отже, одні повинні віддавати життя за цю державу, а дехто посидить за кордоном і при цьому хоче отримувати послуги від держави. Так це не буде працювати.” – наголосив Кулеба.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.