Для чого чоловікам за кордоном потрібно оновити дані в консульствах

Нардеп від «Слуги народу» Федір Веніславський заявив, що необхідно оновити військово-облікові дані осіб за кордоном, щоб працівники територіальних пунктів комплектування знали, хто перебуває за кордоном, і не витрачали час на видачу повісток в Україні.

“Оновлення персональних даних для отримання консульських послуг – це лише спосіб для нас знати, хто з українських громадян, які є військовозобов’язаними, перебувають або постійно проживають за кордоном. Для того, щоб ми не виписували їм повістки до ТЦК, і не витрачали власний час і гроші”, – пояснив нардеп.

Він запевнив, що після поновлення військово-облікових даних у консульстві, цим особам повістки надсилатись не будуть.

«У нас немає механізму вручення повісток за кордоном, тому що повістки вручаються представниками ТЦК СП, і їх юрисдикція не поширюється за кордон», – пояснив він.

Веніславський стверджував, що процедури повернення цих людей в Україну немає і “безумовно, ніяких негативних наслідків для громадян України, які хочуть відновити свої дані, документи, паспорти або отримати консульські послуги, не буде”.

«Потрібно пояснити, що отримання військово-облікових документів жодним чином не означає, що ці громадяни завтра-післязавтра будуть мобілізовані, тому що немає механізму змусити українських громадян повернутися, якщо вони не хочуть, якщо вони легально перетнули кордон і якщо щодо них немає кримінальних проваджень в Україні», – прокоментував Веніславський.

Також читайте:

У Німеччині скасують фінансову допомогу українським біженцям, які відмовляться від працевлаштування.

ПриватБанк та monobank блокують картки українців після операцій з криптовалютою.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.