Українським біженцям можуть скасувати виплати: подробиці

Уряд Німеччини розглядає можливість скасування фінансової допомоги українським біженцям, які відмовляться від пропозиції працевлаштування.

Для прем’єр-міністра Саксонії Міхаеля Кречмера ситуація зрозуміла: “Німеччина є країною імміграції і українцям на сьогодні найлегше інтегруватися на ринок праці. Але лише 20 відсотків з 1,13 мільйона українців працевлаштовані, тому що їм не потрібно робота, адже вони отримують чималу допомогу від держави“.

Уряд Німеччини хоче стимулювати економічну активність українських мігрантів. Тому буде пропонувати роботу українцям роботу, а у різі відмови їхня соціальна підтримка може бути скорочена або повністю припинена.

Також прем’єр-міністра наголосив, що працевлаштування є запорукою успішної інтеграції в німецьке суспільство, і закликали мігрантів використати свій досвід та знання, щоб знайти роботу і бути соціально активними.

Нагадуємо, що на сьогодні біженці з України мають право на соціальну допомогу в Німеччині, тобто базове забезпечення для безробітних. Самотні люди отримують 563 євро на місяць. Для пар це 506 євро з особи. Дітям платять від 357 до 471 євро на місяць залежно від віку. Також держава покриває медичне страхування, витрати на проживання, тобто оренду та витрати на опалення. Загалом Німеччина витрачає на українських біженців 6 мільярдів євро в рік.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.