В Дії додали революційну функцію: українцям спрощують життя

Завдяки механізму моделі “комплексного шерингу” ви можете надати всі свої документи в одному пакеті.

Національний банк і Міністерство цифрової трансформації України запускають спільний проєкт, який значно спростить обмін документами між банком, його клієнтами та держателями державних реєстрів.

За допомогою додатку «Дія» тепер можна надати банківській установі запит, що містить електронні копії багатьох цифрових документів, а також особисту інформацію про фінансовий стан фізичної особи, повідомляє пресслужба НБУ.

Варто зазначити, що раніше електронні копії кожного цифрового документа потрібно було надсилати окремо. Так, наприклад, якщо є 10 таких документів, ту саму процедуру потрібно буде виконати 10 разів, щоб передати електронні копії цифрових документів з різних національних реєстрів.

Наразі за допомогою «комплексного шерингу» ви можете зробити всі свої документи доступними в одному «пакеті».

“Що важливо! Обмін інформацією відбуватиметься лише за згодою клієнта. Він сам обирає, яку банківську установу та який набір інформації надавати”, – підкреслили в Нацбанку.

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, зазначив, що обмін документами – це революційна технологія, яка оптимізує процеси документообігу, усуває зайві копії та надає працівникам установ можливість економити час.

“З мультишерингом українці можуть ділитися не лише копіями та даними цифрових документів у кілька кліків в “Дія”, а й довідками про доходи, ОК-5, ОК-7. Банк надсилає запит – підтвердження робиться за допомогою «Дія. Підпис», тому клієнт одразу бачить назву банківської установи, перелік необхідних документів і розуміє, кому і які копії він передасть. “ – прокоментував Федоров.

Також читайте:

ПриватБанк оновив  послугу “Конверти”, покращити збір коштів для волонтерів.

ПриватБанк запустив акцію “Весняний кешбек”, взявши в ній учать клієнти банку можуть виграти до 3000 гривень.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.