Пенсії в Україні зростуть до 60% від зарплати: що відомо

У Верховній Раді розробляють план, який повинен у майбутньому збільшити виплати для пенсіонерів.

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від фракції «Слуга народу» Галина Третьякова зазначила, що зараз в українських пенсіонерів пенсія становить 30%  від зарплати, стратегічною метою є збільшення цього показник до 60%. Тому планується провести реформу єдиного соціального внеску та запровадити накопичувальні пенсії.

«Коефіцієнт заміщення (співвідношення середньої пенсії до середньої заробітної плати) зараз становить близько 30%. Ми активно працюємо над тим, щоб у майбутньому цей показник сягав не менше 40%», — сказала нардеп.

Водночас це амбітне завдання потребує системних змін та комплексної роботи над державною пенсійною системою.

В Парламенті підкреслюють, що підвищення пенсій є вкрай важливим для покращення життя українських пенсіонерів. Наразі приблизно третина населення України досягла пенсійного віку, що свідчить про необхідність ефективних реформ у сфері соціального захисту громадян.

Одним з основних напрямків реформи є підвищення коефіцієнта заміщення, який є співвідношенням середньої пенсії по країні до середньої заробітної плати. Для підтримки матеріального добробуту українських сімей важливо провести реформу єдиного соціального внеску та запровадити практику пенсійних накопичень.

Досягнення вельми стратегічної мети, потребує підвищення мінімальної зарплати, яка є важливим показником для розрахунку пенсій.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.